I nesten 20 år har fylkeskommunen forvaltet et statlig tilskudd til flerkulturelle tiltak. Statsbudsjettet for 2015 varsler en reduksjon i tilskuddet og at ordningen flyttes til 20 kommuner. For Vest-Agder sin del betyr det at tilskuddet vil gå til Kristiansand, som skal bruke det til aktivitet i egen kommune.

Frivillige organisasjoner, kommuner og institusjoner i 14 kommuner i Vest-Agder mister tilgang til tilskuddet som hadde som mål og fremme integrering i lokalsamfunnet. Vest-Agder hadde ca 420 000 kroner til fordeling. De fleste søkerne har tilhold i Kristiansand, men det var også flere gode tiltak i de andre kommunene. Mange av disse tiltakene var i samarbeid på tvers av organisasjoner, kommuner og for eksempel menigheter eller innvandrerstyrte organisasjoner. Flere frivillig-sentraler var flinke til å lage prosjekter som hadde glede av tilskuddet.

Les mer her

av Inga Lauvdal, publisert 10. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer