I nesten 20 år har fylkeskommunen forvaltet et statlig tilskudd til flerkulturelle tiltak. Statsbudsjettet for 2015 varsler en reduksjon i tilskuddet og at ordningen flyttes til 20 kommuner. For Vest-Agder sin del betyr det at tilskuddet vil gå til Kristiansand, som skal bruke det til aktivitet i egen kommune.

Frivillige organisasjoner, kommuner og institusjoner i 14 kommuner i Vest-Agder mister tilgang til tilskuddet som hadde som mål og fremme integrering i lokalsamfunnet. Vest-Agder hadde ca 420 000 kroner til fordeling. De fleste søkerne har tilhold i Kristiansand, men det var også flere gode tiltak i de andre kommunene. Mange av disse tiltakene var i samarbeid på tvers av organisasjoner, kommuner og for eksempel menigheter eller innvandrerstyrte organisasjoner. Flere frivillig-sentraler var flinke til å lage prosjekter som hadde glede av tilskuddet.

Les mer her

av Inga Lauvdal, publisert 10. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer