Opplæringskontoret for Resepsjon-, Restaurant- og Matfag i Agder arrangerer 5. november lærlingekonkurranse for samtlige kokk- og servitørlærlinger i Aust- og Vest-Agder. Konkurransen vil foregå på Sam Eyde videregående skole i Arendal. Formålet med konkurransen er å gi trening, slik at lærlingene er bedre forberedt til fagprøven. Det deltar ti kokkelag hvorav åtte fra Vest-Agder og tre servitører hvor to kommer fra Vest-Agder.

Hvert kokkelag skal bestå av to lærlinger fra samme bedrift eller satt sammen fra to bedrifter. Hvert lag skal lage en tre-retters meny til sju personer, hvorav to kuverter til dommerne, en til utstilling og fire som skal serveres innbudte gjester. Hovedrettenes hovedvare vil i år bestå av torsk. Forrett og dessert oppgis ved konkurransestart.

Konkurransen for servitørlærlingene er individuell. Man starter med en teoretisk prøve, hvor man har en time til rådighet. Antallet som det skal dekkes til og serveres avhenger av forholdet mellom kokkelærlinger og servitørlærlinger.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Aust-Agder og Kokkenes Mesterlaug Sørlandet. Medlemmer fra laugene vil være dommere. Eventuelt videre konkurranse i Norgescupen bestemmes av Laugene - Kokkenes Mesterlaug Sørlandet og Kokkenes Mesterlaug Aust-Agder. Norgescupen foregår i Stavanger 23. og 24. januar 2015.

Påmeldingsliste:

Kokkelag:

1. Arnold Egeli og Fredrik Nedrejord                        Rosfjord Strandhotell

2. Lene Nordby og Kjetil Haglund                            Måltid

3. Gulli og Max                                                      Sjøhuset

4. Daniel Benitez og Nicholas F. Klavenes                Pieder Ro og Håndverkeren

5. Truls B. Nielsen og Fredrik Hæstad                      Pieder Ro og Bølgen & Moi

6. Vilde Venås og Andreas Ausel                             Hesnes

7. Nhu le Quynh og Espen Ugland                           Scandic Bystranda

8. Christopher A. Tobiassen og Kevin M. Kirkhus      Hotel Norge Kristiansand

9. Mariann Larsen og Kristoffer Buli                        Caledonien

10. Rezai Sakine og Nikolai Pedersen                      Sørlandet Sykehus Arendal

Servitør:

1. Per Kristian Stensholt                                         Måltid

2. Celine Lunde Rønning                                         Bølgen & Moi

3. Siv Veronika Røed                                              Strand Hotel Fevik

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. november 2014 | Skriv ut siden