L1000871

Sølv i kjøttfag: Julie Sir Øverland

"Dere har gjort en fantastisk innsats. Til sammen er det medaljer i fem fag, fordelt på seks personer. En ting er at dere gjør bedriften og arbeidsstedet deres stolte, men Vest Agder fylkeskommune er også utrolig stolte av dere. Det dere har oppnådd er spesielt viktig for to ting: Dere er rollemodeller for andre ungdommer som kommer etter dere, og dere er med på å løfte yrkesfag generelt. Og, det er utrolig viktig"

Med disse ordene tok fylkesutdanningssjef Arly Hauge og fagopplæringssjef Kai T. Flottorp imot medaljevinnerne til en markering på utdanningsavdelingen på fylkeshuset mandag 24. november.

Yrkes NM er en årlig konkurranse. i år var Trondheim arrangør, og det deltok 340 unge dyktige elever, lærlinger og fagarbeidere fra hele landet som kjempet om å bli best i sine fag. Over 26000 besøkende var innom i løpet av de tre konkurransedagene.

Det ble konkurrert på arbeidsstasjoner i mange forskjellige haller. Gullvinner i betongfag Erlend Norby beskriver konkurransen slik: - Det er klart jeg var spent på oppgaven, men når jeg kom igang var jeg så fokusert at jeg ikke var sulten engang. Jeg ble fort vant til det, forteller Norby.

Måten det ble vurdert på var forskjellig. Maiwand Jabarkhil var i tospann med Hanna Puntervold, og sammen dro de iland en sterk bronse i Barne-, og undomsarbeiderfaget. De kjente ikke hverandre fra før, men ble satt sammen for selve konkurransen. De beskriver det slik:
- Hos oss satt det seks dommere som på sidelinja sammen med tilskuere. Så fikk vi utdelt "case" vi skulle løse. Planlegging første dag, for så å gjennomføre det med mikrofon på scenen andre dag. Det gikk jo litt på å takle stress, sier Maiwand og Hanna.

Vi gratulerer vinnerne som fordelt på fag er:

Barne- og ungdomsarbeiderfaget
Bronse: Maiwand Jabarkhil og Hanna Puntervold

Betongfaget
Gull: Erlend Nordby

Industrimekanikerfaget
Bronse: Beate Flak

Kjøttfaget
Sølv: Julie Sir Øverland

Murerfaget
Gull: Terje Harrig Nielsen

av Haldorsen, Even, publisert 26. november 2014 | Skriv ut siden