I høst står flere kvalifiserte søkere uten læreplass i Vest-Agder. Det viser at det er behov for bedre harmoni mellom tilbud og etterspørsel. I forslaget til økonomiplan for fylkeskommunen uttrykkes det at det er ønskelig at det i planperioden gjennomføres nasjonal og/eller regional forskning/utredning på dette området, med formål å utvikle modeller og strukturer som kan bidra til forutsigbarhet og økt gjennomføring i yrkesfagene i videregående opplæring. Det antydes Vest-Agder fylkeskommune bør initiere og bidra inn i et slikt prosjekt.

Fagopplæringen får årlig tildelt statlige midler for å stimulere arbeids- og næringsliv til å ta inn flere lærlinger. I samarbeid med Yrkesopplæringsnemnda vil det bli fremmet tiltak for å skaffe flere unge søkere en læreplass, enten som lærling eller lærekandidat.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Mandal Videregående Skole
  av jto, 17.10.19

  Ombyggingsarbeid på Mandal videregående skole vil bli avklart i økonomiplanen

  Les mer
 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer