Trafikkmengden gjennom bomstasjonene i Listerregionen øker jevnt og trutt. Av statistikken som nå foreligger etter årets ti første måneder fremgår det at det i forhold til samme periode i fjor har vært 2,6 prosent økning i antall passeringer i bomstasjonene. Det tilsvarer en økt trafikkmengde på nesten 72 000 kjøretøyer. Veksten har vært størst på fylkevei 465 mellom Farsund og Kvinesdal. Her er det registret hele sju prosent flere passeringer i perioden.

I de to andre bomanleggene har økningen vært noe mindre. I stasjonen på Kvinesheia er økningen på 1,4 prosent, mens den på fylkesvei 43 mellom Lyngdal og Farsund har vært på 3,3 prosent.

Frem til månedsskiftet oktober/november har det passert 2 870 294 kjøretøyer gjennom bommene. Gjennomsnittlig antall passeringer totalt per døgn er på 9442 kjøretøyer. Når året er omme vil ventelig antall passeringer ligge på rundt 3,4 millioner.  

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer