Studenttallet på Fagskolen i Kristiansand ble utvidet til 335 studenter høsten 2014. Fagskoleutdanning er en praktisk og yrkesrettet høyere utdanning som bygger på fullført videregående opplæring/ fagbrev eller tilsvarende. Ved Fagskolen i Kristiansand kan en velge mellom flere fordypninger innen tre ulike fagfelt: tekniske fag, maritime fag og helsefag. Søkningen til tekniske og maritime utdanninger økte også i 2014, og medførte ventelister på flere av linjene.

Det er særlig innen byggfag og tekniske deltidsstudier søkningen er mye høyere enn fagskolens tilbud. Søkningen til et nytt fagskoletilbud i psykisk helsearbeid og rusarbeid var god, og det ble startet opp en klasse med 25 studenter.

I forslag til statsbudsjettet for 2015 er beløpet til fagskoler i Vest-Agder 20,3 millioner kroner. Det innebærer en økning fra 17,4 millioner kroner i 2014. Endringen skyldes økningen i antall studenter på fagskolen. Skolens ekstra deltidsklasse, som ble vedtatt igangsatt av fylkestinget i desember 2012, finansieres dermed over statsbudsjettet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. november 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer