Sørnorsk filmsenter samarbeider med det nasjonale prosjektet AmandusTalent om om å få filmideer klare for produksjon.

I løpet av et seks dagers verksted, i perioden 21. - 26. mars 2015, vil deltagerne få veiledning i å utvikle prosjektene sine gjennom manus- og karakterutvikling, regiøvelser, prosjektplanleggning, og til slutt får de muligheten til å pitche filmprosjektene sine for et panel.

Sørnorsk filmsenter betaler for 2 deltagere i alderen 16-20 år, og søknadsfristen er 15. februar.

Amandustalent handler om å få norske ungdommers filmideer klare for produksjon. I løpet av seks dager vil deltagerne få veiledning til å utvikle prosjektene sine gjennom manus- og karakterutvikling, regiøvelser, prosjektplanleggning, og til slutt får de muligheten til å pitche filmprosjektene sine for et panel. I etterkant av verkstedet er de beste prosjektene garantert oppfølging og produksjon fra sine regionale filmsentre!

Amandustalent er et filmverksted for ungdom under 20 år med lidenskap for film, og som ønsker å jobbe film i fremtiden. Gjennom verkstedet får du lære deg kunsten å videreutvikle idéer med god veiledning fra profesjonelle filmskapere. Det blir intense dager med mye hardt arbeid, læring, nye erfaringer og ikke minst mye moro!

Ønsker du å delta?
Årets Amandustalent-verksted gjennomføres i perioden 21. - 26. mars 2015. 

Aldersgrensen for å delta er 16 til 20 år. Du søker ved å sende oss en ide til en film, eller en beskrivelse av en karakter, en situasjon eller en konflikt som du ønsker å lage en kortfilm av. Skriv litt om deg selv og hvorfor akkurat du har lyst til å bli med på Amandustalent 2014. Utgifter til reise, opphold og verksted dekkes av festivalen. Søknadsfrist er 15. februar.

Amandustalent er den største satsningen på talentutvikling under Amandusfestivalen. Verkstedet handler om prosessen fra IDE TIL PITCH. I løpet av verkstedet skal du planlegge en film på 1-5 minutter. Disse seks dagene er satt av til idéutvikling, synopsis, karakterutvikling, sceneskriving, regiøvelser med fokus på skuespillerinstruksjon som skal resultere i en pitch. 

En pitch vil si å presentere sin filmidé foran et panel. Talentene vil få individuell veiledning utfra om hvor de står i prosessen, og på slutten av uka skal én scene filmes som en regiøvelse som også kan brukes i pitchen.
Pitchen er selve avslutningen på verkstedet. Og her blir filmidéene vurdert av et panel som består av profesjonelle filmskapere og representanter fra de regionale filmsentrene. I etterkant av Amandustalentverkstedet vil det i regionene bli lagt til rette for at filmene skal kunne produseres.
 

Amandustalent er et samarbeid mellom Amandusfestivalen, Regionale filmsentere og Trafo.

Dersom dere har spørsmål om Amandustalent, hvordan søke, eller ønsker mer informasjon, send en e-post til talent@amandusfestivalen.no

av kas, publisert 19. desember 2014 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer