For femte år på rad har vi i fylkeskommunen bestemt oss for ikke å bruke penger på julekort og porto. I stedet gir vi en pengegave til et verdig formål. I år gir vi «julekort-pengene» til "Åpen julefeiring i Mandal". Vi hadde lyst til å gi et bidrag til denne inkluderende samlingen, forklarer fylkesordfører Terje Damman, som håper at 15 000 kr kan være et godt bidrag til et tilbud som har økt i popularitet de siste årene.

BLITT TRADISJON

Vest-Agder fylkeskommune ønsker alle en god jul og et godt nytt år, men i stedet for julekort og porto, sender vi elektronisk jule-hilsen. Pengene som på den måten blir frigitt har vi valgt å gi til et godt formål som en hilsen fra fylkeskommunen. I fjor var det den årlige sommerleiren på Knaben, "Kick Off – en leir med mening", som er et samarbeid mellom Røde Kors, ABUP, Kristiansand kommune og Barns Best, som fikk pengene. Året før "Musikkverkstedet for indre bygder" og året før det Kirkens Bymisjon i Kristiansand, forteller Damman.

ÅRETS MOTTAKER

Det er Mandal menighet, Mandal frivillighetssentral og Frelsesarmeen som arrangerer "Åpen julefeiring". Fra 20 deltagere første året økte det til ca. 150 stykker i fjor. Gjestene får julemiddag, dessert, kaker og kaffe. I tillegg får hver enkelt en julegave. –Det kan være mange grunner til at folk velger å være med på et slikt arrangement, for arrangørene er det viktig at alle skal føle seg velkommen. Derfor kan de tilby festmat også for de som av ulike årsaker ikke kan spise den tradisjonelle julemiddagen. Alle skal føle seg velkommen. Det er nettopp denne inkluderende holdningen vi liker, svarer Damman når han skal forklare hvorfor fylkeskommunene bruker årets "julekort-penger" på "Åpen julefeiring". Det er mange som bidrar med mat og med frivillig innsats, så pengene fra oss vil kunne gå til å kjøpe gaver, avslutter fylkesordfører, Terje Damman som ønsker alle ansatte i fylkeskommunen, samarbeidspartnere og innbyggere i Vest-Agder en god jul og et godt nytt år.

av Macdonald, Cheryl, publisert 18. desember 2014 | Skriv ut siden