Nylig kunne elevrådet ved Kvadraturen skolesenter overrekke en sjekk på 146.000 kroner etter høstens innsamlingsaksjon. Aksjonen gikk ut på at elevene jobbet en dag for å hjelpe barn og ungdom i Kenya til å få bedre helse og sikre trygg lekselesing. Informasjonsleder i JOIN good forces Marit Toppe Berg, tok imot sjekken som ble høytidelig overlevert av elevrådets leder, Anne Marita Røed.

JOIN good forces er en humanitær organisasjon, med hovedkontor i Kristiansand. Hjelpearbeidet er politisk og religiøst nøytralt men styrt i forhold til mennesker som har det vanskelig. Hovedsatsingen har vært fredsarbeid, helsearbeid og hjelp til voldtatte kvinner og barn, spesielt i DR Kongo og Sør-Sudan. Organisasjonen samarbeider med ARC-Kenya, en idealistisk, uavhengig humanitær organisasjon. ARC-Kenya samarbeider igjen med partnere som er involvert i fattigdomsbekjempelse, lokal utvikling og forsoningsprosesser på tvers av grenser.

De innsamlede midlene skal først og fremst brukes til trygge lyskilder til fattige familier i Kisumu-området i Kenya. Det gir barn og ungdom mulighet til å gjøre lekser hjemme om kveldene og dermed en større sjanse til å fullføre skolegangen. Det har også en miljøgevinst siden lyskilden bruker fornybar solenergi i stedet for parafin.

Ved overrekkelsen sa Marit Toppe Berg at JOIN vil sørge for at pengene blir brukt på riktig måte. ARC-Kenya kjenner foreløpig ikke til resultatet av innsamlingen, dette vil gjøre dem glade og overrasket. Mange vil nå få leselys slik at de får mulighet til å fullføre skolegangen. Dette vil bety et skritt ut av fattigdommen.

"Dette er et prosjekt helt i Malalas ånd", sier Toppe Berg. "Det vil hjelpe barn og ungdom til å fullføre skolen. Hjelpemidlene er enkle, men har stor virkning. Leselys er utrolig viktig for at de fattigste barna skal få mulighet til å gjøre lekser. Det gir også et signal til foreldrene om at det er viktig for dem å prioritere barnas utdannelse framfor å få dem i arbeid."

Elevrådet valgte også i 2014 å fortsette støtten til solcelledrevet lys for lekselesing og dermed støtte ARC-Kenyas arbeid blant barn og unge. Lokalbefolkningen får opplæring i bruk av solenergi med ny teknologi. Helseskadelig og brannfarlig parafinlamper tas ut av bruk til fordel for miljøvennlig LED-belysning drevet med solenergi.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. januar 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer