Torbjørn Røe Isaksen
Foto: Thomas Haugersveen/SMK

Foto: Thomas Haugersveen/SMK

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen stiller krav til universiteter og høyskoler om øke antall lærlinger i sektoren innen 2016. -Norge trenger flere dyktige fagarbeidere, både i privat og i offentlig sektor. Staten har ikke gått i front når det gjelder læreplasser. Det har jeg villet gjøre noe med, og jeg krever nå at universitetene og høyskolene øker antall lærlinger med 50 prosent innen 2016, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I fjorårets tildelingsbrev til universiteter og høyskoler ble det stilt krav om at institusjonene skal ha lærlinger. Etter dette økte antall lærlinger i høyskoler og universiteter med 15 prosent i løpet av 2014.

–Statlige virksomheter må ta sin del av ansvaret og opprette flere læreplasser i egne virksomheter. Kunnskapsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet jobber sammen for å nå målet i samfunnskontrakten om å øke antallet læreplasser i staten, sier kunnskapsministeren.

I Samfunnskontrakten har utdanningsmyndighetene og partene i arbeidslivet forpliktet seg til å jobbe for å nå målet om 20 prosent flere læreplasser i løpet av en fireårsperiode, med frist i 2015.

Også andre underliggende virksomheter av kunnskapsdepartementet blir stilt krav til når det gjelder lærlinger. Her heter det blant annet at ”Alle virksomheter skal ha minst én lærling tilknyttet seg. Det er mulig å inngå samarbeid med andre for å oppfylle kravet.”

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. januar 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer