2014 er tilbakelagt, og museene innen Vest-Agder museet har gjort opp regnskap over antall besøkende. Godt sommervær er ikke nødvendigvis godt museumsvær. Det har derfor knyttet seg spenning til hvordan den historisk flotte sommeren i 2014 ville slå ut på besøksstatistikken. Resultatet viser at det ble besøksrekord for museets til sammen ni besøkssteder. Med over 86 000 gjester ble 2014 Vest-Agder-museets beste besøksår noensinne.

Det er likevel ingen grunn til å hvile på laurbærene. Som Sørlandets største museum er ambisjonen å trekke godt over 100 000 gjester årlig.

Vest-Agder museet har hatt et høyt aktivitetsnivå i 2014 og bestrebet seg på å nå ulike målgrupper med tilbudene våre. Blant annet har museet markert Grunnlovsjubileet på de fleste avdelinger og lagt til rette for barneaktiviteter med historiske leker knyttet til 1814. Aktivitetstilbudet har vært populært blant store og små.

Det er lokale variasjoner. Mandal museum har hatt rekordbesøk i 2014. Museet åpnet tre utstillinger til sommersesongen og har fått mye positiv oppmerksomhet i år. Dette viser at fornying og revitalisering er viktig for å trekke nye, og ikke minst gjenbesøk, til museene. Det lille sommertilbudet i Nodeviga på Odderøya har også hatt en økning. Tilbudet har spilt på lag med det gode sommerværet. Kristiansand museum har hatt en nedgang de to siste årene, noe som til dels skyldes en annen utregning av besøkende som bruker friluftsmuseet som turområde. Museet har også hatt færre skolebesøk fordi tilbud ikke har blitt tatt inn i den lokale kulturelle skolesekken i inneværende skoleår.

Det skjer mye på museet i 2015. I forbindelse med frigjøringsjubileet 1945-2015 vil museet tilby turer, omvisninger, arrangementer, foredrag og aktiviteter ved flere avdelinger. Til Tall Ships’ Races åpnes nytt aktivitetshus i Nodeviga på Odderøya i Kristiansand, og avdelingen på Lista får besøk av en stor utstilling fra Nasjonalmuseet høsten 2015. Kanskje vil Vest-Agder museet neste år kunne skrive 100 000 i besøksstatistikken?

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. januar 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer