Sørlandets litteraturpris er innstiftet og finansiert av bokhandlere og bibliotekene i Agder. Prisen deles ut 23.april klokka 19.00 i Kunsthallen over Kristiansand hovedbibliotek. Premien er på 15.000.- pluss et kunstverk. Denne begivenheten startet i 2000, men da var det kun en pris å dele ut. Fra 2011 har prisen en klasse for skjønnlitteratur og en klasse for sakprosa. Det er normalt 70-80 bøker som blir tatt til vurdering for nominasjon av juryen.

Tekst og bilde: Silje Wilson Nordby og Celia Johansen

De nominerte fra skjønnlitteratur er: 1. Birger Emanuelsen (Fra jorden roper blodet) 2. Mirjam Kristensen (Jeg har ventet på deg) 3. Borgny Salvesen (Dikt og funderinger)

De nominerte fra sakprosa er: 1.Sarita Sehjpal (Saritas India. Indisk mat for det norske kjøkken) 2. Ole Bernt Tellefsen (red) (Med rett til å kapre) 3. Øyvind Berg, Tommy Egra, Jo van der Eynden, Jan Atle Knutsen, Øystein Paulsen (Sjøørret).

RuenesDet som var spesielt interessant i år var nominasjonen av Borgny Salvesens bok «Dikt og funderinger». (bildet) At en 90-åring debuterer litterært er noe som ikke skjer hvert år. Boken er utgitt av Vennesla Libris.  John Terje Ruenes (bildet), som representerer Vennesla Libris, men er også er med i juryen. Derfor gjorde han seg inhabil da denne boken ble vurdert.

En av de andre nominerte, Mirjam Kristensen har vunnet Sørlandet litteraturpris i 2002 for boken «De som er ute i regnværet».

Hvem som vinner Sørlandets litteraturpris bestemmes av folket, absolutt alle kan stemme. Det kan gjøres via sms, internett eller ved å levere inn stemmeseddel til bokhandel eller folkebibliotek i Agder.

Hvis du stemmer via sms skriver du SORLAND <1/2/3 og 4/5/6> til 1980.

Via internett stemmer du her: www.sorlandetslitteraturpris.no

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. februar 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer