35 prosent flere tiende klassinger på Sørlandet har Restaurant- og matfag som sitt høyeste ønske. I følge tall fra fylkeskommunene i Agder har antall førstevalgssøkere til Vg1 Restaurant- og matfag økt fra 85 elever i 2014 til 115 elever i 2015. -Sett med næringslivets briller er dette veldig gledelig, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder. Bildet viser tre er lærlinger på Måltid i Kristiansand. Fra venstre Kjetil Haglund, Lene Nordby og Per Erik Gonsholt. Foto: Linn Skjævestad

Det har i flere år blitt satt fokus på unge rollemodeller som har valgt utdanning og karriere innen Restaurant- og matfag. -Dette har funnet sted på ulike ungdomsarrangementer som Mad å' leven og Vi dekker til fest,  i følge Skagestad.  Media har fulgt opp dette og andre tiltak som lærlingekonkurranser, praksis for lærlinger i utlandet og Årets lærling. Ungdomsskoleelever, lærere og karriereveiledere har møtt lærlinger, bedriftsledere og videregående skoles elever og lærere.

Bransjenes opplæringskontorer, NHO Agder, LO, Kokkenes Mesterlaug, Aust-Agder fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune med flere har bidratt med finansiering og tilrettelegging.

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. mars 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer