Øyvind Atle Inga

Fornøyd med penger fra SR Bank. Fra venstre: Øyvind Nyvoll, Vest-Agder Musikkråd, Inga Lauvdal, Fylkeskontakt og Atle Håland, teaterkontakt. Foto: Cheryl Macdonald

UKM Vest-Agder får 250 000 kroner fra Sparebankstiftelsen.

SR-Bank hadde fått søknad fra UKM Rogaland om samarbeid, ikke minst med tanke på UKM festivalen i Sandnes i 2017. Sparebankstiftelsen er med på å gi tilbake til lokalsamfunn, og særlig prosjekter som kommer barn og unge til gode, og hadde virkelig sett på hva Ungdommens Kulturmønstring stod for, og om også Vest-Agder var interessert i et samarbeid. Sparebankstiftelsen ser på seg selv som en mild gavegiver uten motytelse, og ville legge 250 000 kroner i potten, fordelt på 2016 og 2017.

UKM Vest-Agder kunne lett finne gode prosjekter til pengene. Målet er å nå mange ungdommer i hele fylket, innenfor kjerneområdene i UKM, dans, teater og musikk, fortrinnsvis band. Noen penger blir og satt av til UKM turné med besøk i skolene, til tiltak for å få mer kunst og opplæring i montering av utstillinger. Mulig det også kan bli noen kroner for å lage en mal for arbeidet i en nettredaksjon.

Politikerne i Hovedutvalget for kultur og utdanning klappa da de fikk høre nyheten om pengene. For noen år siden gjorde de et vedtak om at UKM gjerne kunne samarbeide med næringslivet, og ta imot sponsormidler. I et lite fylke som Vest-Agder, kan vi lett samarbeide på tvers av kommunegrenser, og få med mange unge på ulike aktiviteter. Konkret tenker en å utvide tilbudet Vest-Agder Musikkråd har med sin Rytmiske Sommerskole på Musikkverkstedet på Byremo. Godt innarbeida og profesjonelt kurs, som kun krever en instruktør eller to til, og ekstra markedsføring for å få med flere deltakere. Det er plass til mye mer teater i UKM, så det blir flere teaterkurs i samarbeid med Atle Håland, som er fylkeskommunen sin kontakt overfor amatørteatergrupper.  Det har vært kurs i Kvinesdal sist år, nå kan UKM Vest-Agder tilby kurs i andre regioner også, for eksempel i Lyngdal eller Mandal. Men tenker også å få til helgekurs i dans i noen kommuner på nordsida av E39, med andre ord indre Agder.

Som fylkeskontakt er det bare å si at dette gir et handlingsrom, der vi kan vise raushet for å gi tilbud til ungdom i samarbeid med kommunekontakter og kulturorganisasjoner og profesjonelle kulturaktører. 

Kilde: SR Bank

av Richardsen, Wanja, publisert 26. mars 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer