-Byggfag opplever en økning i søkertall etter lave søkertall i 2014. Også Helse- og oppvekstfag og Restaurant- og matfag har en stor økning i antall søkere. Dette er veldig gledelig da begge retningene trenger stor rekruttering av fagarbeidere i fremtiden. Vi oppfordrer allerede nå bedrifter og kommuner til å ta imot de lærlingene som kommer om 2 år, sier fylkesopplæringssjef, Arly Hauge.

Når vi spør NHO hva de synes om årets tall, får vi følgende oppsummering:

-Sett med næringslivets briller er det spesielt gledelig at det nå er 42 prosent flere 10. klassinger som har restaurant- og matfag som høyeste ønske. Det er også veldig positivt at bygg- og anleggsteknikk har økt med 18 prosent, sier Fred Skagestad i NHO Agder.

(Se alle tallene i bunnen av artikkelen)

FORDELING AV FAG 

I Vest-Agder er det totalt 7010 søkere til skoleplass med ungdomsrett. 2669 søker skoleplass til Vg1, da fristen for å søke gikk ut, 1. mars. . Fordelingen mellom de som ønsker yrkesfag og studieforberedende er tilnærmet uendret, og Vest-Agder er fortsatt et fylke hvor det er en høy andel som søker yrkesutdanning, forklarer rådgiver inntak- og skoleutvikling ved utdanningsavdelingen, Karen Helene Halvorsen

Byggfag opplever en økning i søkertall etter lave søkertall i 2014. Også Helse- og oppvekstfag og Restaurant- og matfag har en stor økning i antall søkere. Dette er veldig gledelig da begge retningene trenger stor rekruttering av fagarbeidere i fremtiden. Størst reduksjon er det på studieprogram for naturbruk og design og håndverk.

Idrettsfag er fortsatt populært. Det er gledelig å se at den nye Forskerlinjen ved Vågsbygd videregående skole med 30 plasser har fått en god innsøking. Også musikk, dans og drama opplever en stor økning i antall søkere etter lave søkertall i 2014.

Utdanningsavdelingen jobber i disse dager med å tilpasse klassestrukturen i skolene til årets søkertall. Forslag til klassestruktur for skoleåret 2015-2016 sendes på offentlig høring 24. mars med høringsfrist mandag 20. april. Klassestrukturen skal vedtas av Hovedutvalget for kultur og utdanning 5. mai.

Søkerne får svar på sin søknad om skoleplass ca. 13. juli. Skolestart for skoleåret 2015-2016 er 20.august.

Innsøkningstall 2015

av Macdonald, Cheryl, publisert 13. mars 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer