På Frigjørings- og Veterandagen 8. mai 2015 avdukes et veteranmonument i Tresse under en høytidelig seremoni. Monumentet er en hyllest til alle veteraner: Krigsseilere, veteraner fra andre verdenskrig og alle soldater som har tjenestegjort, tjenestegjør og kommer til å tjenestegjøre i internasjonale operasjoner for Norge.

I år er det 70 årsjubileum for frigjøringen. Seremonien får dermed en ekstra dimensjon. Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune har bidratt økonomisk til monumentet. Også fra byens næringsliv har prosjektet fått støtte.

Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) Avdeling Kristiansand og omegn har i lengre tid ønsket å reise et monument over veteraner fra internasjonale operasjoner. Nå har bystyret godkjent saken og en prosjektgruppe i NVIO har vært i arbeid for å realisere monumentet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. april 2015 | Skriv ut siden