Fylkesordfører Terje Damman har i dag mottatt en interpellasjon fra fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe. Interpellasjonen omhandler Vest-Agder museets anlegg på Vige øst for Kristiansand sentrum. Kleppe ønsker at museet skal bli bedre tilgjengelig. Han utfordrer Damman til å ta initiativ til å få fjernet gjerde og piggtråd.

Interpellasjonen har følgende innhold: "Vest-Agder museet på Vige, er ein del av eit vakkert og mye brukt turområde. Vest-Agder-museet har en bygningsmasse på 90 antikvariske bygninger. Husene dateres tilbake til cirka 1580 og opp til 1930-tallet.

Museet vedlikeholder og restaurerer ved behov bygningene etter antikvariske metoder. Museets bygningshåndverkere setter sin ære i å gjøre restaureringen så god og riktig som mulig. 

Det er derfor beklagelig at besøkende blir møtt med "Piggtråd" dersom en ikke kommer på tidspunktene: Mandag- fredag 9-15 - søndag 12.00- 16.30. 

Vil fylkesordføreren ta et initiativ for å gjøre museet mer tilgjengelig ved å fjerne gjerde og piggtråd - på museumsområdet?" 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. april 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer