Den kulturelle skolesekken er en betydelig satsing som når frem til mange skoleelever. 69 ulike produksjoner med i alt 1789 arrangementer har vært ute i grunnskolene i Vest-Agder i 2014. 110 974 elever har deltatt på disse tilbudene. Hver elev har i snitt hatt fem skolesekkopplegg i kalenderåret. I videregående skole har det vært ute 24 produksjoner, med i alt 161 arrangement og 4966 deltakende elever, fremgår det i fylkeskommunens årsberetning for 2014.

Programmet for Den kulturelle skolesekken gjenspeilte både grunnlovsjubileet og at det er 200 år siden maleren Adolph Tidemand ble født i Mandal. Mandal museum laget skolesekkopplegget Tidemand i Mandal. I tillegg til tegneverksted og besøk på jubileumsutstillingen i Andorsengården, fikk elevene se malerens barndomshjem Tidemandsgården. Den norske kirke ved Kirkerådet produserte kunstutstillingen Adolph Tidemand - Scener fra norsk kristenliv, som ble vist for både elever og voksne i Buen kulturhus.

Som en del av feiringen av Grunnlovsjubileet satte Kilden Teater og Konserthus opp musikalen Les Miserables. 1500 elever fra 10. trinn i Kristiansand og nesten 2000 elever fra videregående skoler i hele fylket fikk sett denne flotte oppsetningen.

I forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas 75 års dager i 2012, ga regjeringen en presentasjon av de kongelige samlingene som gave. Gaven bestod av seks utstillinger. To av disse utstillingene; Konge uten krone og Den lengste reisen, ble vist i Vest-Agder i 2014, og var en del av programmet til Den kulturelle skolesekken.

På alle ungdomsskolene i fylket har Aasmund Nordstoga og band spilt skolekonserten Guten, med Aasmund Olavsson Vinje og nasjonsbyggingen som tema.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. mai 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer