For andre året på rad har KKG to elever i internasjonale kunnskapsfinaler. Også i år er det IB-elever. Bruno Mlodozeniec går i 2IBA og skal til Matematikkolympiaden i Thailand. Peter Dougherty fra 3IBA er kvalifisert til Fysikkolympiaden i India, og vant attpåtil nylig første premie i konkurransen Unge Forskere.

Fysikkolympiaden
Peter Dougherty frå 3IBA har som en av fem elever på videregående skole i Norge klart å kvalifisere seg til Fysikk-OL i Mumbay i India 5. til 12. juli. Peter deltok i den nasjonale finalen i Oslo i mars. Etter en ukes fysikkurs der deltakerene blant annet lærte en del fysikk som var utenfor pensum på videregående skole, fikk omvisning og instruksjon i labutstyr på Universitetet i Oslo, var det finale. Konkurransen var knivskarp, men Peter klarte å hevde seg blant de aller beste.

Les mer om fysikkolympiaden her: http://www.mn.uio.no/fysikk/forskning/grupper/skolelab/fysikk-ol/

Unge Forskere
Peter vant også førsteprisen i konkurransen Unge forskere 2015 i klassen for naturvitenskap og teknologi. Konkurransen går ut på å gjennomføre et forskningsprosjekt og skrive en rapport. Tittel på Peters prosjekt er Modelling Coupled Metronome Systems; an Application of the Kuramoto Model.

Peter får et travelt år. Han skal delta i en konkurranse i regi av EU-kommisjonen for Europas mest talentfulle unge forskere i Milano i Italia. Så skal han delta i Intel-konferansen i Pittsburgh i USA som er verdens største forskningskonkurranse for ungdom. Dessuten skal han delta på det ukeslange Stockholm international youth science seminar i forbindelse med utdelingen av Nobelprisene.

Les mer om konkurransen her: http://www.proscientia.no/prognett-proscientia/Forside/1240290393607

Matematikkolympiaden
Bruno Mlodozeniec i 2IBA har gjennom sin deltakelse i Abel-konkurransen kvalifisert seg til den internasjonale matteolympiaden i 2015. Først drar han sammen med det norske laget på seks personer på treningsleir til Danmark, og deretter til selve konkurransen til Thailand i 4.-16.juli.

Etter at Bruno klarte å kvalifisere seg, uttalte han: "Dette var et storslagent spennende eventyr for meg. Jeg var meget begeistret over å treffe så mange flinke folk med stor kunnskap og interesse for faget mattematikk."

Les mer om matematikkolympiaden her: http://www.imo2015.org/

For andre året på rad har en elev på IB på KKG kvalifisert seg til matteolympiaden. Peter Wang i 3IBA klarte det samme i fjor. Tor Arne Mjølund, som selv var mottaker av Holmboe-prisen i 2014, underviser elevene i Mathematics HL.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mai 2015 | Skriv ut siden