I etterkant av det siste møtet i fylkesutvalget i denne fireårs valgperioden avla representantene og noen deltakere fra fylkeskommunens administrasjon det nye laksetrappsenteret i Kvåsfossen i Lyngdal. Det ble en spennende og interessant opplevelse hvor en fikk se laks svømme forbi glassvinduer og i den spektakulære nybygde laksetrappa. Den nye attraksjonen og fremtidige turistmagneten er åpnet for publikum selv om det pågår byggearbeider i anlegget. Det er mulig å ta del i opplevelsen både lørdag og søndag mellom klokken 11 og 18. Det er også mulig å avtale besøk utenom åpningstiden.

Laksetrappen ligger i Kvås, Lyngdal og er en 220 meter lang tunnel i Kvåsfossen. Gjennom laksetrappen inne i tunnelen kan laksen nå svømme opp til elven for å legge egg. Tidligere var elveleiet steng av store steiner.

Laksetrappen kostet 13 millioner kroner å bygge. Inne i tunnelen er det glassvinduer så publikum kan kikke direkte på laksen når de svømmer forbi. Både tunnelen og selve laksetrappen er belyst så du får et unikt innblikk i laksens ferd.

Laksetrappen er den lengste i sitt slag i Norge og ble åpnet 4. august 2014. Hele anlegget vil bli bygget ferdig i løpet av de kommende månedene og være helt ferdig  i løpet av våren.

Kvåsfossen LaksetrappKontaktinformasjon

Kvås

Laksetrapp Kvåsfossen

Kvåsfossen
4588 Kvås

+47 95 23 89 49

www.facebook.com/pages/Kv%C3%A5sfossen-...

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. august 2015 | Skriv ut siden