Torbjørn Røe Isaksen
Foto: Thomas Haugersveen/SMK

Foto: Thomas Haugersveen/SMK

Bedrifter som har lærlinger får nå sin egen merkeordning. -Vi vil at bedrifter skal få mulighet til å vise frem at de har lærlinger, og jeg håper det fører til at vi som forbrukere velger å bruke lærebedrifter. I dag er det vanskelig å vite om en bedrift har lærlinger eller ikke. Skal du få satt opp en garasje, klippet deg eller pusset opp badet, bør du velge å kjøpe tjenesten hos en bedrift med lærlinger, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Målet er at merket både skal bidra til flere læreplasser for ungdom og større omsetning for lærebedriftene.

Merket for godkjent lærebedrift har en smidd L som symbol, og det blir nå tilgjengelig for alle bedrifter som har lærlinger. I første omgang er det laget merker som kan klistres på butikkvinduer og dører slik at kundene enkelt kan se at det en godkjent lærebedrift.

– Merket skal også være et kvalitetsstempel for bedriften eller virksomheten. Bedrifter som investerer i å ha lærlinger er opptatt av kunnskapsoverføring og kvalitet. De tar samfunnsansvar og nå får de mulighet til å vise det tydelig også for kundene sine, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Bedrifter og virksomheter som har lærlinger og ønsker rask tilgang til det nye merket, kan ta kontakt med sin fylkeskommune.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. august 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer