Regjeringen har fordelt deler av overskuddet i Norsk Tipping AS til kulturformål. 12,23 millioner kroner vil gå til styrking av Den kulturelle skolesekken. Midlene fordeles til fylkeskommunene etter en egen fordelingsnøkkel. -Ved å styrke den med 12,23 millioner kroner vil vi bedre kvaliteten og bredden i elevenes tilbud, uttaler kulturminister Thorhild Widvey.

Den kulturelle skolesekken skal sørge for at alle elever fra 6-19 år får møte profesjonell kunst og kultur i skolen.  Ordningen dekker hele bredden av kulturuttrykk: scenekunst, visuell kunst, musikk, film, litteratur og kulturarv. 

-Møtet med kunst preger oss som mennesker, Den kulturelle skolesekken skal gi alle elever et profesjonelt kunst- og kulturtilbud., uttaler kulturminister Thorhild Widvey.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. august 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer