Resultatene med hensyn til personstemmer til fylkestingsvalget er nå klare. Det var fem av de innvalgte representantene som fikk over 1000 personstemmer. Disse er: Randi Olaug Øverland (Ap) 2669, Terje Damman (H) 1623, Tore Askildsen (KrF) 1561, Mathias Bernander (H) 1346 og Gisle Meininger Saudland (Frp) 1082. For å endre rangering på en liste ut fra personstemmer må minst åtte prosent av de som har avgitt stemme på et parti ha satt kryss foran navnet til kandidaten. Dersom flere kandidater fra samme parti kommer over åtteprosentgrensen er det den med mest personstemmer som blir rangert øverst. Dette medførte endringer i rangeringen på listene til Senterpartiet og Venstre.

For Senterpartiets del fikk førstekandidat Gunvor Birkeland 401 personstemmer og annenkandidat Sigmund Oksefjell 658 personstemmer – begge over åtte prosent. Det medførte endret rangering slik at Oksefjell blir kandidat nummer en og Birkeland nummer to.

For Venstres del oppnådde andrekandidat Beate Marie Johnsen 271 personstemmer. Det var over åtte prosentgrensen. Førstekandidat Stein Inge Dahn fikk ikke nok personstemmer til å passere åtteprosentgrensen. Dermed rangeres Johnsen på topplassen og Dahn på andreplassen.

Hele valgboken vil ventelig være klar mandag.                                      

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. september 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer