Jenterogteknologi
Foto: Kristoffer Pedersen
© Aust-Agder fylkeskommune

Foto: Kristoffer Pedersen Aust-Agder fylkeskommune

Regjeringen vil at flere jenter skal få interesse for realfag, derfor bevilger de to millioner kroner til prosjektet "Jenter og teknologi" over neste års statsbudsjett. -Regjeringen vil nå samarbeide med Universitetet i Agder og NHO om dette prosjektet, så vi bevilger det beløpet fra og med neste år som et ledd i likestillingsarbeidet, sier Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne i følge KRS 247.

Jernter og teknologi er et samarbeidsprosjekt mellom Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner, NHO Agder, Universitetet i Agder og flere teknologibedrifter. Prosjektet arrangerer årlig et seminar for jenter i 15-16 års-alderen. Der møter de blant annet unge, kvinnelige teknologer som forteller om yrket sitt.

Jenter og teknologi har bidratt til at antallet jenter som studerer teknologi- og ingeniørfag ved Universitetet i Agder har økt fra 128 til 395 i perioden 2005 til 2014. Regjeringens støtte skal bidra til at jenter også andre steder i landet skal få denne muligheten til å lære mer om teknologifag.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. september 2015 | Skriv ut siden