Det skal startes et tilbud med en klasse på Vg1 Studiespesialisering med toppidrett på Kristiansand katedralskole Gimle fra neste høst. Dette tilbudet videreføres med Vg2 fra skoleåret 2017-2018 og Vg3 fra 2018 – 2019. Dette ble enstemmig besluttet i et møte i fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning i dag.

Det finnes mange elever i videregående skole i regionen som er dyktige idrettsutøvere på toppnivå og som har ønske om både å drive med idretten sin i et faglig miljø på skolen og samtidig få spesiell studiekompetanse innen realfag. Dette har ikke Vest-Agder fylkeskommune kunnet tilby hittil. Disse elevene har måttet velge mellom studiespesialiserende med realfag eller idrettslinja.

Løsningen for mange av disse elevene kan være et tilbud på Kristiansand Katedralskole Gimle med en kombinasjon av toppidrett og realfag. Dette er samme modell som Norges toppidrettsgymnas eller Wang toppidrett har, med trening hver morgen, men som ellers gir samme kompetanse som studiespesialiserende med programområde realfag.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. september 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer