Sommeren 2015 går inn i historien som en av de beste for besøksnæringene på lenge. Det meldes om besøksrekorder hos både opplevelsesaktører, serveringssteder og overnattingsbedrifter. På landsbasis er det særlig hotellene som har gode resultater. Men også her på Sørlandet har vi hatt en meget god sommer.

I hele Agder ble det fra juni til august registrert 1 084.593 kommersielle gjestedøgn. I forhold til i fjor tilsvarer dette en økning på 1,4 %. Hotellene alene har 9,3 % gjestedøgn i forhold til sommeren 2014.

I Vest-Agder ble det fra juni til august registrert 595.021 kommersielle gjestedøgn. Da er hotell, camping, hyttegrender og vandrehjem inkludert. Dette er en økning på 6,7 % i forhold til 2014. Det er helt klart flest nordmenn som besøker Vest-Agder på sommeren. 81,2 % faktisk. De resterende prosentene fordeles på veldig mange nasjonaliteter, men det ankommer flest utlendinger fra Tyskland (49.928). Nederland er på andre plass med 16.178 registrerte gjestedøgn og Danmark havner på tredje plass med 10.046 gjestedøgn i Vest-Agder.

Tallene, som er henetet fra det nasjonale nettstedet Statistikknett, dekker samtlige av Norges fylker. Den gir deg tilgang på regionale nøkkeltall, benchmarking og statusanalyser for reiselivsnæringen. Aust- og Vest-Agder fylkeskommune betaler for statikken. Lenke ligger tilgjengelig for alle her. Sjekk gjerne status selv her eller sammenlign med andre regioner på Sørlandet eller i landet forøvrig. Statistikken oppdateres hver måned og bygger på den offisielle statistikken fra Statistisk sentralbyrå.

av Hemsett, Siv, publisert 6. oktober 2015 | Skriv ut siden