Fylkestinget som er valgt til å styre Vest-Agder fylkeskommune de kommende fire årene har i dag holdt sitt konstituerende møte. Det er stor utskifting blant politikerne som skal inneha de sentrale ledervervene. Fylkesordfører Terje Damman (H) fortsetter som fylkesordfører. Tore Askildsen (KrF) overtar som fylkesvaraordfører. Gisle Meininger Saudland (Frp) blir ny leder av hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø. Anne Ma Timenes blir ny leder av hovedutvalg for kultur og utdanning. Vidar Kleppe fortsetter som leder av kontrollutvalget.

Terje Damman pekte på at det lventer  mange store utfordringer på flere områder som Vest-Agders nyvalgte fylkespolitikere vil få på dagsorden.  Han uttrykte håp om at det nye fylkestinget vil utvikle et godt og konstruktivt samarbeid. -Takk for tilliten. Jeg går til vervet som fylkesordfører med stor ydmykhet, sa han.

Under møtet fremmet Birte Simonsen fra Miljøpartiet De Grønne  forslag om at ordningen med opposisjonsleder videreføres. Fylkestinget støttet enstemmig forslaget. Partiene som utgjør opposisjonen samlet seg om at Randi Øverland fra Arbeiderpartiet blir deres leder.

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. oktober 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer