Søndag 18. oktober går er NRKs årlige innsamlingsaksjon av stabelen. Årets aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea, et område større enn hele Norge og Danmark til sammen. TV-aksjonen går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog i nært samarbeid med menneskene som bor der.

Verdens regnskoger er under et voldsomt press. Hvert minutt forsvinner store regnskogsområder for alltid. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt.

Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til millioner av mennesker. Disse blir drevet ut i fattigdom når skogen raseres.

Siden andre verdenskrig er regnskogen halvert. Fortsatt hugges regnskogen ned i hurtig tempo. Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom. Ved å bevare regnskogen bevarer vi også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av klodens plante- og dyrearter.

Vest-Agder fylkeskommune har en lang tradisjon med å bidra økonomisk til den store nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er. I 2012, 2013 og 2014 ble det bevilget 75.000 kroner til TV-aksjonen.

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 9. oktober 2015 | Skriv ut siden