Fysio- og ergoterapeutene team øst/vest i Kristiansand kommune går for gull i årets bedriftsdel av Jeg kjører grønt. Etter to år med sølv er lysten på gull veeeldig stor. 10.000 kr lokker og drar. Mange av bedriftens ansatte sykler til jobb, også på regnfulle dager. Fra venstre: Julianne Frantzen, Hege Haabesland Chavez, May-Lisbeth Sødal, Åse Frigstad Pedersen, Trygve Waldeland, Helga Torheim (halvveis liggende), Nicolay Rene Bekke, Kristin Rian Belbo og Lisa Fredheim Ellingsen.

Det er en måned igjen i kampanjen som startet 31. august. Status er 2400 påmeldte.
154 arbeidsplasser deltar i bedriftskonkurransen. Målet er minst 3000 påmeldte. Kampanjen varer til 13. november. Det er fortsatt mulig for nye bedrifter å melde seg på. Send epost til: hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

De påmedte fordeler seg slik: Kristiansand 1951, Søgne 115, Vennesla 101, Songdalen 64 og Lilelsand 45. Det er også noen påmeldte fra kommuner utenfor Kristiansandsregionen. Alle som bor, arbiderer eller studerer i vår region kan delta.

Kampanjen har møtt deltakerne på to av de arbeidsplassene som leder i Jeg kjører grønt etter halvgått løp: Fysio- og ergoterapeutene team øst-vest i Kristiansand kommune leder i klassen «15-50 ansatte», og Noricom Språktjenester er i teten blant arbeidsplasser «under 15 ansatte».

Fysio- og ergoterapeutene team øst/vest
14 av 15 ansatte deltar. Status er imponerende 39 grønne poeng per ansatt. Foreløpig er det solid margin ned til «erkekonkurrenten» som er Kongsgård barnehagesenter.

Noe av hemmeligheten bak poengfangsten er at fysio- og ergoterapeutene sykler til sine klienter, som alle er hjemmeboende. Arbeidsoppgavene er å tilrettelegge boliger og behandle beboere. May-Lisbeth Sødal forteller at de bruker sykkel eller elsykkel til hjemmebesøk i sentrum og på Lund, og elsykkel til noen klienter i Randesund.

Mye av hemmeligheten er at så godt som samtlige sykler, går eller tar buss på jobb. De er også flinke til å reise miljøvennlig på fritiden. Det var en blytung dag kampanjen var på besøk. Regnet strømmet ned. Likevel hadde halvparten syklet til jobb.

På spørsmål om hva som motiverer til deltakelse i Jeg kjører grønt, er det ganske unisont at kampanjen trigger konkurranseinstinktet. De syns det er inspirerende å se deres arbeidsplass er i teten av konkurransen. Og nå er de er lei av andreplasser. Nå går de for gull. May-Lisbeth Sødal, som er Jeg kjører grønt-kontakt,  sier at kampanjen også skaper fellesskapsfølelse i kollegiet. Det er noe hyggelig og viktig de gjør sammen.

 

Noricom Språktjenester BearbeidetNoricom språktjenester satser alt på å vinne i år igjen. Buss er et populært transportmiddel, men også sykkel. Dagligleder, Siren Røstad, ville promotere sykling. Fra venstre: Thomas Karterud, Odin Meland, Anette Iversen, Anne Skarstad, Veronica Olsen og Siren Røstad (på sykkel).

Noricom Språktjenester

Odin Meland er primus motor hos Noricom Språktjenester, som blant annet selger tolketjenester til NAV, domstolene og bedrifter. Odin deltok personlig i et par år, men så fikk han lyst til å dra med seg sine 5 kolleger. Noricom deltok for første gang i fjor og vant likegodt på første forsøk. De vil gjenta suksessen i år. Nå leder de sin klasse og har 43 grønne poeng per ansatt.

- Det er først i år vi virkelig satser, sier Odin. Både han og de andre skryter av at daglig leder, Siren Røstad, som ved starten av årets kampanje sluttet å kjøre bil. Nå sykler hun i relativt fancy utstyr hver dag fra Hånes til kontoret i Skippergata.

- Målet er at alle skal sanke minst ett grønt poeng per dag, sier Odin. Den indre justisen i kollegiet er så sterk at ingen kjører bil til jobb. De oppfordrer hverandre også til å sykle og gå til trening eller andre aktiviteter på fritiden.

- Vi har virkelig lyst til å vinne i år igjen. Konkurransen trigger oss, og det bidrar til å skape et godt miljø på arbeidsplassen.

- Hva brukte dere premien på 10.000 kr til i fjor?

- Vi brukte dem til busskort, sykkelutstyr og togkort. En av oss tar tog fra Nodeland til Kristiansand, forteller Odin. Det er Anne Skarstad. Hun er kjempefornøyd med å ta toget.
Ni minutter til byen. Ingen andre transportmiddel slår den. Hvis Noricom vinner i år igjen,
vil de bruke pengene til det noe av det samme som i fjor.

- Vi tenker ikke så mye på CO2.  Men vi vil gjerne bidra med å være miljøvennlige, sier Odin.

Noricom er veldig fornøyd med gårdeieren som har tilrettelagt med eget sykkelrom. Alle har en kode, slik at syklene står trygt.

- Vi er veldig godt fornøyd med sanntidssystemet for bussen. Alle som bruker buss hos oss bruker app’en til Agder Kollektivtrafikk, sier Odin Meland. Han påpeker at busstilbudet er variabelt i regionen. - Veldig bra noen steder, men for dårlig andre steder.

 

  

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. oktober 2015 | Skriv ut siden