Det var stor festivitas i Kongens Senter i Kristiansand da eldredagen ble markert i høstferieuken. Et av innslagene på programmet var utdeling av årets fylkeseldrerådspris. Det var fylkesordfører Terje Damman som foresto overrekkelsen til Stiftelsen Livsglede for Eldre, representert ved Anne Hilde Hals og Frode Salvesen. Det var Farsund eldreråd som hadde fremmet forslaget om at stiftelsen skulle motta prisen som er på 10 000 kroner.

Fylkesprisen har som formål å fremheve de som gjør en ekstraordinær innsats for eldre.

Livsglede for Eldre ble en virkelighet i mai 2005, og ble opprettet av sykepleierstudentene Anette Skeie Jakobsen og Elin Anita Verdal. Siden september 2005 har gründerne, Anette og Elin reist landet rundt og holdt foredrag om deres initiativ og arbeid med Livsglede for Eldre. Aktiviteten har spredd seg i rekordfart.

Det er tredje gangen en slik pris deles ut. Fylkesprisen 2013 gikk til Lindesnes trekkspillklubb. Fylkesprisen 2014 gikk til ekteparet Gerd og Gunnar Gundersen.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. oktober 2015 | Skriv ut siden