Forfatter, Annabelle Despard, bildekunster Trond Nicholas Perry, billedkunstner Susanne Quist og luttenist Robin Rolfhamre har alle fått kunstnerstipend på 40 000 kroner hver. Det bestemte hovedutvalget for kultur og utdanning (HKU) i sitt møte tirsdag 17. november.

KUNSTNERSTIPEND

Det deles ut 4 kunstnerstipend på a` kr. 40.000.

 

Annabelle Despard, forfatter

Annabelle Despard (f.1943 i Cardiff, Storbritannia) debuterte i 1995 med diktsamlingen "Fisken tenker sitt", og har siden den gang gitt ut flere diktbøker, to romaner, samt fagbøker og andre publikasjoner innen kunst og kultur. Hun har også bakgrunn som litteraturanmelder, oversetter og foredragsholder. I juli 2014 ble diktet  "Should You Die First" kåret av Southbank Centre til ett av verdens 50 beste kjærlighetsdikt. Hennes seneste diktsamling "Ved helt riktig måne" ble utgitt i 2015. I tillegg har hun bidratt i boka "Verbarium" med nye tekster fra Ibsen- og Hamsundagene 2015.

 

Susanne Quist, billedkunstner

Susanne Quist (f.1984 i Kristiansand) bor og arbeider i Mandal. Det er først og fremst tegning og fotografi som er hennes kunstneriske uttrykksform. Atelieret hennes er lokalisert på Spiggeren Næringspark i Mandal. Kunstnerstipendet skal benyttes til videre leie av atelier, innkjøp av nødvendig utstyr, inventar og materialer samt produsere ei fotobok. Quist har tidligere stilt ut på Høstutstillingen og Trondheim Kunstmuseum (2007), Risøbank (2008 og 2015) og Agder Kunstsenter (2010).

 

Robin Rolfhamre, luttenist

Dr. Robin Rolfhamre (f.1986) er opprinnelig fra Sverige, men har bodd i Kristiansand siden 2005. Han tok i juni 2014 en doktorgrad i fransk luttmusikk mellom 1650 og 1700. Sammen med sine kolleger og studenter ved Universitetet i Agder, vil Rolfhamre styrke interessen og engasjementet for klassisk musikk på Sørlandet. Han ønsker å bruke stipendet på innkjøp av en Chitarrone, en lutt som kjennetegnes av et stort register. Formålet er å kunne utforske den kontinentale kulturarven for formidling av 0musikken fra 1500 til 1800-tallet, Med instrumentet kan Rolfhamre fungere som en aktiv luttenist innen operaer, orkester, messer, oratorier og motetter i regionen.

 

Trond Nicholas Perry, billedkunstner

Trond Nicholas Perry (f.1977 i Kristiansand) arbeider hovedsakelig med interaktive skulpturer i krysningen mellom billedkunst, håndverk og lyd. Et stipend kan delfinansiere følgende prosjekter: 1. Installasjon knyttet til utvidelsen av Barnas museum på Sørlandets Kunstmuseum. 2. Forslag til utsmykning av nye Torridal barneskole. 3. Promotere, i samarbeid med kunstneren Erik Pirolt, dokumentarfilmen "En drøm til havs" ved å bygge en mobil kino for turné og utstillingssammenheng.

Bilde Av Billedkunstner Trond Nilcolas Perry

 (Bilde av Trond Nicholas Perry)

av Macdonald, Cheryl, publisert 18. november 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer