Teater- og filmskaper, Kristian Landmark og billedkunstner Linn Pedersen er tildelt hvart sitt arbeidsstipend på 100 000 kroner fra Vest-Agder fylkeskommune. Det bestemte hovedutvalget for kultur og utdanning (HKU) i sitt møte tirsdag 17. november.

Kristian Landmark, film- og scenekunst

Kristian Landmark arbeider som teater- og filmskaper. Han ønsker å bruke arbeidsstipendet på idé og prosjektutvikling av filmprosjekter med tilknytning til regionen. Prosjektene skal utvikles i formatene dokumentarfilm, dramatisert dokumentarfilm, spillefilm og TV- serie. Han vil i løpet av 2016 eksperimentere og videreføre arbeider i hvert av disse formatene. Stipendet vil kunne danne et solid grunnlag for en finanseringsprosess som kan igangsettes våren 2017.

Landmark debuterte som teaterinstruktør med "Bad Boy Bubby" ved Agder teater i 2006. I 2013 satte han samme sted opp forestillingen "Valget", og regisserte den dramatiserte dokumentarfilmen "Med rett til å kapre". Filmen omhandler norsk kaperfart under Napoleonskrigen 1807-14. Han er også manusforfatter og regissør for presentasjonsfilmene til byggeprosjektet Sky City i Changsha, Kina. Arbeidsstipendet vil kunne opprettholde og styrke hans posisjon som en markant og viktig skikkelse i det profesjonelle filmmiljøet i Agder.

Kristian Landmark (f. 1981) er født og oppvokst i Kristiansand. Han er utdannet i Drama og teaterkommunikasjon ved Høgskolen i Oslo (2003-04), Barneteaterkunst på Universitetet i Agder (2008), og studerer Mastergrad i manus ved Den norske filmskolen fra september 2015. 

 

 

Linn Pedersen, billedkunstner

Linn Pedersens kunstneriske praksis omfatter fotografi, collage, skulptur, film og video. Stipendet skal brukes til leie av atelier og oppgradering av verkstedsmateriell. Hun arbeider spesielt med analogt fotografi, og har behov for en negativ skanner samt installering av et sort/hvitt studio. I tiden fremover forbereder hun utstillinger i Bergen, Paris, Berlin og Stavanger. Deler av stipendet kan inkludere produksjon og reiser i tilknytning til disse utstillingene. I det kommende året vil hun konsentrere seg om en planlagt skulpturpark på Agder naturmuseum og botaniske hage. Pedersen holder høy kvalitet og høster stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Linn Pedersen (f.1982, Sortland) bor og arbeider i Kristiansand. Hun har Mastergrad i billedkunst fra Central Saint Martins College of Fine Arts, London, 2009, og Bachelor fra Kunsthøgskolen i Bergen, 2006. Hennes separatutstillinger har vært vist på Künstlerhaus Bethanien i Berlin (2012), Galleri MELK i Oslo (2011 og 2013) og Kristiansand Kunsthall (2015).

Linn Pedersen Portrett

 

av Macdonald, Cheryl, publisert 17. november 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer