-Regjeringens målsetting om færre kommuner har en fremdriftsplan som sammenfaller med den fireårsperioden vi nå er i gang med. Foreløpig er ikke kommunereformen endt med noen konkrete resultater for vårt fylkes del. Så inntil videre må vi innta rollen som observatører. Først når reformarbeidet begynner å berøre fylkeskommunale samfunnsoppgaver og regionalpolitiske ansvarsområder vil vi aktivt måtte bli involvert. Det har jeg også oppfattet at en har lagt opp til fra statlig hold, sa fylkesordfører Terje Damman i sin årstale til fylkestinget nylig.

Han viste til at hittil har det vært lansert et stort antall mulige nye kommunedannelser både innad i Vest-Agder og også på tvers av fylkesgrensen mot Aust-Agder. -Dersom den pågående prosessen ender med en annen kommuneinndeling enn dagens vil dette selvsagt også få betydning for fylkeskommunen både politisk, administrativt og driftsmessig. Om det blir etablert nye større kommuner som involverer kommuner på tvers av fylkesgrenser vil dette medføre ytterligere behov for prosesser, avklaringer og løsninger. Dette vil involvere mange parter og ikke minst oss fylkespolitikere, sa han til sine fylkespolitikerkolleger.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer