I fylkestingets møte denne uken ble den uheldige overmalingen av et kunstverk i et av møterommene i Fylkeshuset i Kristiansand satt på dagsorden. Fylkeshuset eies av Entra Eiendom. Fylkeskommunen er leietaker. I fylkestingsmøtet ble det klart at Vest-Agder fylkeskommune reagerer på overmalingen. Reaksjonen ble i dag oversendt Entra Eiendom i et brev undertegnet av fylkesordfører Terje Damman og fylkeskultursjef Anne Tone Hageland. Brevet konkluderer med at fylkeskommunen ber Entra erstatte kunstverket ved å få det malt på nytt.

Brevet har følgende tekstinnhold:

"Vest-Agder fylkeskommune beklager overmalingen av den ene veggen av Iben Sandemoses kunstverk med tittelen "Jungelen". Veggmaleriet er en del av et større verk som strekker seg over flere vegger og er datert 1992. Maleriet som er plassert direkte på mur, finnes i rommet kalt "Haven" i fylkeshuset i Kristiansand.  

 Vi oppfordrer Entra Eiendom til å gå gjennom sine rutiner når det gjelder sikring og tilsyn av kunstnerisk utsmykning i offentlige rom.

 Vi ber også om at dere retter opp det som har skjedd med Iben Sandemoses kunst i fylkeshuset, ved å be henne male veggen på nytt. " 

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer