Karoline Johannessen Litland Foto Torrey Enoksen

Karoline Johannessen Litland Foto Torrey Enoksen Lister24.no

Ungdommens fylkesting har denne uken valgt Karoline Johannessen Litland til ny leder. Hun er 17 år og bor i Lyngdal. Til daglig er hun elev ved Lister videregående skole, studiested Eilert Sundt. -Å få ledervervet i fylkets øverste medvirkningsorgan for ungdom er stort for meg, men det er store sko å fylle etter den forrige lederen, Solveig Hodnemyr. Jeg er ikke i tvil om at jeg vil møte utfordringer, men heldigvis har jeg litt ledererfaring med meg i bagasjen. Da jeg begynte i 10. klasse ble jeg nemlig valgt som ordfører i Unges kommunestyre i hjemkommunen, og for tiden er jeg leder av Lyngdal Ungdomsråd.

Hun opplyser at hun i mars deltok på NTNUs «Fremtidscamp», hvor hun sammen med 50 av Norges mest engasjerte ungdommer og fremtidens ledere utvekslet  tanker og ideer om bærekraftig økonomi.

-Jeg tror erfaringene mine kan komme godt med det kommende året. Men jeg er langt ifra ferdig utlært, og jeg har fremdeles mye å lære. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med de nyvalgte medlemmene av Ungdommens fylkesutvalg, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med handlingsprogrammet som Ungdommens fylkesting har vedtatt, sier hun.

-Med det ønsker jeg alle en riktig god jul og et godt nytt år! Jeg kan love at det ordinære fylkestinget skal få høre mye fra oss, og jeg ser fram til et spennende og lærerikt år med klubba i hånda, sier valgt Karoline Johannessen Litland.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. desember 2015 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer