Gruppeleder i Vest-Agder AP Randi Øverland har oversendt en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman. Saken gjelder regionreformen. Hun viser til at fylkestinget i desember besluttet at det parallelt med nabosamtaler med Aust-Agder også skal gjennomføres nabosamtaler med Rogaland. Hun vil ha svar på om fylkesordføreren har vært i kontakt med sin kollega i Rogaland og invitert til samtaler på lik linje med Aust-Agder. Dersom så ikke er tilfelle ber hun om at dette gjennomføres omgående. Fylkesordfører Damman vil besvare interpellasjonen i fylkestingets møte 18. februar.

Interpellasjonen har følgende ordlyd.

Fylkesordfører!

Saken gjelder regionreformen.

Jeg ser at fylkesordføreren i Aust-Agder sier til Fædrelandsvennen, at han er positiv til en uformell samtale med Vest-Agders politiske ledelse, men i tillegg sier han, sitat «jeg tror ikke så mye på at det kommer noe ut av dette».

Fylkestinget i Vest-Agder vedtok i desember 2015 at det skulle gjennomføres nabosamtaler med Aust-Agder for å avklare sammenslåing og/eller forsterket samarbeid mellom Aust-Agder og Vest-Agder.
Fylkestinget vedtok i tillegg at det parallelt med Aust-Agder-samtalene skal gjennomføres samtaler med Rogaland fylkeskommune.

Mitt spørsmål til fylkesordføreren er om han har vært i kontakt med fylkesordføreren i Rogaland og invitert til samtaler på lik linje med Aust-Agder?

Dersom det ikke er inngått avtale om nabosamtale med Rogaland, ber vi om at det gjøres omgående.

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. januar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer