Den 17. desember sendte fylkesordfører Terje Damman og fylkeskultursjef Anne Tone Hageland brev til Entra eiendom hvor de beklaget at Entra hadde malt over av den ene veggen av Iben Sandemoses kunstverk med tittelen "Jungelen" i et møterom i Fylkeshuset. Veggmaleriet er en del av et større verk som strekker seg over flere vegger og er datert 1992. De ba Entra rette opp det som har skjedd med Iben Sandemoses kunst i fylkeshuset, ved å be henne male veggen på nytt. Entra har nå sendt et brev hvor de beklager.

I brevet skriver Entra: "Entra beklager overmalingen av den ene veggen som var en del av utsmykningen «Jungelen» i Fylkeshuset. Vi er i dialog med Iben Sandemose, og vil ta stilling til om vi vil male opp veggen på nytt etter at vi har fått avholdt møte med Sandemose. Vi kan forsikre at vi har gjennomgått og kvalitetssikret våre rutiner. Vi beklager igjen det inntrufne."

Brevet er undertegnet av Mona Aarebrot, Direktør Regionbyene, Entra

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. januar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer