- Jeg stelte henne, tok ut noen glassbiter ut av håret og flettet en vakker liten flette. Det var siste gangen jeg stelte henne. Det er det verste og vakreste jeg noen gang har gjort. Hadde Camilla hatt bilbeltet på seg hadde denne ulykken endt med et par ribbensbrudd. Mitt liv blir aldri det samme igjen. Jeg håper alle dere her i dag skjønner hvor viktig et bilbelte er. Jeg er sur, men vet ikke på hvem. Jeg har ropt på Gud og har lovet meg selv at jeg skal elske og ære henne så lenge jeg er i stand til det. Kan jeg spare en annens lillesøster skal jeg gjøre alt som står i min makt for fortelle min historie til andre. Disse ordene er noe av det Maria Tellefsen formidlet til deltakerne på årets trafikksikkerhetsarrangement Nyttårsaksjonen 2016 i Kristiansand i dag. Det var gripende og samtidig en tankevekker om hvor viktig trafikksikkerhetsinnsats er, når en hørte hvordan en søster har opplevd å miste en 21 år gammel lillesøster i en ulykke på Langenesveien i Søgne i august 2015.

Det årlige trafikksikkerhetsarrangementet "Nyttårsaksjonen" har som formål å bevisstgjøre hver enkelt til å stå sammen for å bidra til bedre sikkerhet på veiene. I løpet av de seneste fem årene er mer enn 250 personer drept eller hardt skadet i trafikkulykker i agderfylkene. Forskning viser at antall drepte kan halveres dersom alle overholder fartsgrensene, bruker bilbelte og annet verneutstyr og kjører rusfritt. I fjor omkom 13 personer i agderfylkene.

Den nye fylkesmannen i Agder Stein A. Ytterdahl uttrykte i sin appell at det er gledelig at antall drepte og skadde i trafikken viser en nedadgående trend nasjonalt. – En slik utvikling har ikke kommet av seg selv. Den er et resultat av et målrettet og nitidig arbeid i et samvirke mellom flere aktører. Det at vi har et bredt samarbeid og en sterk ansvarsfølelse i forhold til trafikksikkerhetsarbeid er en vesentlig årsak til den positive trenden. Vi må imidlertid bli enda dyktigere. Samvirke er viktig Arbeidet må gjennomføres fort, effektivt og godt. Som medmennesker er det viktig at vi alle er med i holdningsskapende arbeid, sa Ytterdahl.

Nyttårsaksjonen 2016 Minnelys

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. januar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer