Vest-Agder fylkeskommune bidrar med både tilskudd, presseressurser og bemanning når Sørlandet for første gang deltar på en av verdens største mat- og reiselivsmesser i Berlin.

Internationale Grüne Woche er en av verdens største messer for mat og landbruksrelaterte produkter med 1500 utstillere fra 60 land. I 2015 besøkte 415.000 personer messen. I tillegg tiltrakk den seg journalister fra nærmere 70 land. Mat- og drikkeprodusenter fra hele verden bruker messen som en salgs- og markedsføringsarena, og den er blitt en viktig møteplass for internasjonal landbrukspolitikk. I 2016 gjennomføres messen fra 15.-24. januar.

Sørlandet deltar for første gang som samlet region på messen som ble åpnet av landbruksminister Jon Georg Dale sist fredag. Utstillerne fra Sørlandet, som representerer både produsenter og opplevelser, fikk mye skryt av da ministeren holdt sin åpningstale. Kokketeamet fra Sørlandet var synlig stolt da han trakk frem landsdelens smaksprøver som "de beste".

- De er ekstra flinke, og det på Grüne Woches fineste stand, uttalte statsråden.

Det handler om Sørlandet som matregion, og det handler om mat som opplevelse i et reiselivsperspektiv. Siv Hemsett er rådgiver i Vest-Agder fylkeskommune og jobber til daglig med næringsutvikling i et besøksperspektiv. Hun har vært med å planlegge deltakelsen fra Sørlandet med ansvar for ekstern informasjon. Hun er imponert over både produsenter og utstillere fra landsdelen.

- Jeg er stolt over å få mulighet til å følge denne gjengen fra Sørlandet i Berlin. Lokal mat og drikke blir en stadig viktigere del av opplevelsen for våre besøkende til landsdelen, og disse aktørene tar denne utfordringte seriøst. Vi deltar på denne messen av flere ulike grunner. Nasjonalt handler dette om omdømmebygging av Norge. Men for oss her i sør handler det også mye om bevisstgjøring, komptetanseheving og ikke minst nettverksbygging. 

Les blogginnlegg fra åpningshelgen i Berlin her

 

av Cheryl Macdonald, publisert 18. januar 2016 | Skriv ut siden