- Entreprenørskap er viktigere enn noen gang. Da må det ikke fjernes fra lærerutdanningen slik det nå er foreslått, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO. En bekreftelse på hvor viktig NHO anser Ungt Entreprenørskap ble tydeliggjort nylig da NHO-direktøren og Tor Kåpvik, fungerende administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, fornyet en samarbeidsavtale. Neste år er det 20 år siden NHO tok initiativet til å etablere Ungt Entreprenørskap.

- Gjennom hele utdanningsløpet gir vi holdningene og kompetansen som er nødvendig for å skape, videreutvikle og sikre fremtidens arbeidsplasser. I tett samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv og lokale skoleeiere når Ungt Entreprenørskap stadig flere unge over hele landet, sier Kåpvik.

Med sine nærmere 20 opplæringsprogrammer og 96 ansatte over hele landet er UE en viktig nasjonal faktor i entreprenørskapsopplæringen.

- Utfordringene vi står over for i dagens situasjon, viser hvor viktig det er med omstilling og evne til å skape nye arbeidsplasser. Her stiller elever og studenter med entreprenørskapskompetanse med verdifull ballast når de blir en del av arbeidslivet, sier Skogen Lund.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. februar 2016 | Skriv ut siden