42 kommuner og fylkeskommuner får nå støtte til å bygge ut gang- og sykkelveier. Gjennom en tilskuddsordning som regjeringen etablerte i fjor sammen med KrF og Venstre, får 68 prosjekt til sammen 162,5 millioner kroner. Ordningen forutsetter en egenandel på minimum 50 prosent. Det betyr at ordningen utløser minst 325 millioner kroner til gang- og sykkelveier. Totalt er det tildelt til sammen 16,75 millioner kroner til prosjekter i de tre kommunene: Mandal, Farsund og Kristiansand i Vest-Agder.

Hele 14 millioner kroner av midlene til Vest-Agder går til gang- og sykkelveiprosjektet ved Bankebroa i Mandal. Her er Vest-Agder fylkesveieier og bidragsyter til det nye stålbroprosjektet som hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø ga grønt lys til nylig. Også i Farsund er det tilgodesett midler, totalt 1,8 millioner kroner, til - og sykkelvei langs fylkesvei 655, til tiltak ved skoler, idrettshaller og i byutviklingsområder.  Kristiansand får 950 000 kroner til gang- og sykkelsnarveier fra flere bydeler inn mot sentrum og til sykkelparkering ved skolene: Lovisenlund, Solholmen, Hellemyr og Vigvoll.

- Det må bli lettere for folk å velge sykkel, eller å bruke bena. Gang- og sykkelveier som er riktig plassert er viktig for å legge til rette for dette, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olse i en kommentar til tildelingene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. februar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer
 • Norges Lover Forsideutsnitt
  av jto, 25.11.19

  Vil ha overført skiltmyndigheten for fylkeveger til fylkeskommunen

  Les mer