Nå er det klargjort at initiativtakerne og utbyggerne av Kvåsfossen-senter i Lyngdal kan starte arbeidet med et besøkssenter som skal gjøre laksetrappen til en mye mer fullkommen attraksjon. Lyngdal kommune har nå gitt endelig tillatelse til bygging av besøkssenteret. Det er nå henimot to år siden daværende klima- og miljøminister offisielt åpnet den rundt 230 meter lange laksetrappen inni i fjellet rundt Kvåsfossen. Fylkeskommunen har vært og er en sentral samarbeidspartner i prosjektet.

Senteret vil få et areal på 524 kvadratmeter. Byggekalkylen er på rundt ni millioner kroner. Anlegget forventes å være klart til bruk til sommeren.

Allerede før anlegget er ferdig har det vært stor interesse fra besøkende. I løpet av 48 dager med åpning av et midlertidig anlegg i fjor ble det registrert over 5200 betalende besøkende.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. februar 2016 | Skriv ut siden