I hver fylkeskommune skal det være et eldreråd som velges av fylkestinget for valgperioden.
Fylkeseldrerådet i Vest-Agder har fem representanter med personlige vararepresentanter. Flertallet av eldrerådsrepresentantene skal være alderspensjonister fra fylket. Rådet peker selv ut leder og nestleder, som skal velges ut blant pensjonistene. Valget er nå foretatt. Den tidligere mangeårige fylkestingsrepresentanten Arild Birkenes (Frp) fra Songdalen ble valgt til rådets leder og Marit Dahlberg Skogen fra Pensjonistforbundet til nestleder. De øvrige tre representantene er Per Sveinung Stordrange, KrF, Gudrun Strengenes, Ap og Terje Svendsen, Dem.

Fylkeseldrerådet i Vest-Agder er et rådgivende organ for fylkeskommunen. Alle saker skal legges frem for rådet i god tid før fylkestinget behandler sakene. Eldrerådet skal ha til behandling alle saker som vedrører eldre i fylket.

På bildet: Foran fra høyre: Arild Birkenes og Marit Dahlberg Skogen. Bak fra høyre: Gudrun Strengenes, Per Sveinung Stordrange, Terje Svendsen og rådets sekretær Marion Erichsen

Fylkeseldrerådet 2015 Til 2019

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. februar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer