I hver fylkeskommune skal det være et eldreråd som velges av fylkestinget for valgperioden.
Fylkeseldrerådet i Vest-Agder har fem representanter med personlige vararepresentanter. Flertallet av eldrerådsrepresentantene skal være alderspensjonister fra fylket. Rådet peker selv ut leder og nestleder, som skal velges ut blant pensjonistene. Valget er nå foretatt. Den tidligere mangeårige fylkestingsrepresentanten Arild Birkenes (Frp) fra Songdalen ble valgt til rådets leder og Marit Dahlberg Skogen fra Pensjonistforbundet til nestleder. De øvrige tre representantene er Per Sveinung Stordrange, KrF, Gudrun Strengenes, Ap og Terje Svendsen, Dem.

Fylkeseldrerådet i Vest-Agder er et rådgivende organ for fylkeskommunen. Alle saker skal legges frem for rådet i god tid før fylkestinget behandler sakene. Eldrerådet skal ha til behandling alle saker som vedrører eldre i fylket.

På bildet: Foran fra høyre: Arild Birkenes og Marit Dahlberg Skogen. Bak fra høyre: Gudrun Strengenes, Per Sveinung Stordrange, Terje Svendsen og rådets sekretær Marion Erichsen

Fylkeseldrerådet 2015 Til 2019

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. februar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgmotiv 2019
  av jto, 24.05.19

  15 godkjente valglister til fylkestingsvalget i Agder i 2019

  Les mer
 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer