Fylkesordfører Terje Damman var krystallklar da fylkestingene i Vest- og Aust-Agder hadde regionreformen til debatt på et felles møte på Fevik i Grimstad i dag: -Vi kan få mer til sammen dersom vi er ett Agder. Damman vil ha fortgang i prosessen. -Vi har ikke mye tid å tape. Det primære målet er å få fremforhandlet grunnlaget for en sammenslåing. Vi må i fellesskap hurtigst mulig få på plass et dokument som kan gjøre oss til ett Agder, understreket han.

Damman utfordret også fylkespolitikerne ved å reise spørsmål om det i fylkespolitikken drives med for mye kommunepolitikk ut fra det stedet representantene er fra.

Han trakk frem at det foreligger mye dokumentasjon fra de tidligere prosessene med regionreformer. Dette vil han ha med i det videre arbeidet. Han pekte også på kommunereformen som vil kunne medføre nye kommunedannelser i landsdelen: -Vi fylkespolitikere kan ikke sette oss på sidelinjen og ikke la oss påvirke av det som skjer på kommunenivået.

Det kom mange innspill fra representantene fra begge fylkestingene under debatten. Aust-Agders fylkesordfører Tellef Inge Mørland opplyste at innspillene ville bli tatt med når forhandlingsutvalgene fra de to fylkestingene skulle møtes etter fellesmøtet. I forhandlingsutvalgene sitter fylkesordfører, fylkesvaraordfører og opposisjonsleder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. februar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer