UKM ønsker å rekruttere flere ungdommer fra store kommuner til UKM. Det er stor forskjell på antall deltakere prosentvis i mindre kommuner enn i byer. Vest-Agder fylkeskommune har tatt initiativ til et prosjekt med Kristiansand som «case». Det blir altså i svært tett samarbeid med UKM folka i Kristiansand kommune. Det er et tre-årig prosjekt. Første året blir det også en forskningsdel for å kartlegge om ungdom kjenner UKM, hvorfor de deltar og hvorfor ikke. Og om de i det hele tatt er opptatt av å holde på med aktiviteter innen kulturfeltet.

 

Prosjektet samarbeider også med Bergen kommune om undersøkelsen, og enkelte tiltak. I byer er det så mange aktiviteter at UKM drukner i alle tilbud. Men siden UKM er en av de få stedene som er åpne for alle, og er en offentlig satsing fra stat og kommuner – så er det viktig å markedsføre UKM som et sted der Ung Kultur Møtes. Det har vært et storbyprosjekt tidligere, i Oslo. Bruker den erfaringa der, men har laga en egen profil på prosjektet.  

Gunn-Hilde Erstad er koordinator. Hun har mastergrad som utøvende bassist, utdanna fra rytmisk linje. Hun har hatt flere kurs for ungdom, spiller i eget band, arbeider som klubbleder i kommunen, i Trashpop og i AKKS. Har vært UKM deltaker sjøl hjemme på Hønefoss. Første oppgave blir i samarbeid med Agderforskning, for å planlegge undersøkelsen som skal ut til ungdom i 10 klasse og andre videregående. Prosjektet har støtte fra Cultiva, UKM Norge og Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

UKM eller Ung kultur møtes er en åpen arena der ungdom kan delta med sitt eget kulturuttrykk i alle sjangre. Hvert år deltar 25 000 ungdommer fra mer enn 400 kommuner. Stat, fylke og kommuner finansierer hovedaktiviteten i UKM.

Bildet viser storbykoordinatoren Gunn-Hilde Erstad, Christine Svarstad og Emma Lind fra Agderforskning.

GH, Chr . Og Emma

av Lauvdal, Inga, publisert 3. februar 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer