Universitetet i Agder kokte av kreativitet, skaperglede og energi når årets Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter gikk av stabelen i dag. Beste Ungdomsbedrift fra Vest-Agder ble EasyBake UB fra Lister videregående skole avd. Flekkefjord. De skal nå representere Agderfylkene under NM for Ungdomsbedrifter på Norges Varemesse, Lillestrøm, 28. – 29. april. På bildet som er tatt av Karoline Nerdalen Darbo ser du prisvinnerne: Lise Omdal Navrestad, Celina Cook Jendal, Kine Ødegård og Renate Førland.

Med 85 Ungdomsbedrifter og tett på 450 elever i sving fikk øvrige studenter og ansatte ved UiA en annerledes dag. Elevene mottok gode og viktige tilbakemeldinger fra engasjerte dommerpanel. Totalt har 65 representanter fra Agders arbeids- og næringsliv vært engasjert som dommere enten i forhåndsjuryering eller juryering underveis på dagens messe. Ungdomsbedriftene bekreftet at kreativiteten og skapergleden blomstrer på Agder gjennom sin deltakelse i 16 ulike konkurransekategorier.

-Videre utvikling av velferdsstaten vår er avhengig av unge krefter som kan lede, organisere og realisere nye og innovative forretningsideer.  Kunnskapen dere har tilegnet dere, og kreativiteten dere har vist i etablering av nye bedrifter, gir gode håp for fremtiden, sa Sissel Seljom, regionbanksjef Vest-Agder i Sparebanken Sør.

 -Det er helt strålende å se at det harde arbeidet som ungdomsbedriftene har lagt ned gjennom skoleåret springer ut i en energisk og kreativ fylkesmesse. Vi skal heller ikke glemme alle de dyktige og engasjerte lærerne som med sin tro på entreprenørielle læringsstrategier lar elevene utvikle og spisse ferdigheter innen kreativitet, personlig initiativ, samarbeidsevne, risikovilje og nytenkning – prøving og feiling, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.

 –Her er det mange som har vært godt utenfor egen komfortsone og tilegnet seg læring for livet, et viktig bidrag til utvikling av evner og initiativ til fremtidig omstilling i etablerte virksomheter og nyetableringer, sier Lien.
 
 

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. mars 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer