Fiskeriminister Per Sandberg vil at flere elever og lærlinger skal få prøve seg som gründere og entreprenører, og gir to millioner til en marin skolekonkurranse. -Norge trenger flere bein å stå på i årene som kommer. Dersom vi skal være fremst på marine næringer er vi avhengig av flere gode gründere. Ungdomsbedrifter og unge entreprenører er viktige for arbeidsplassene som skal etableres i fremtida, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Fiskeriministeren har økt bevilgningen til Ungt Entreprenørskap. Pengene skal gå til marine konkurranser over hele landet, som skal ende i en nasjonal finale. -Mange vet ikke hvilke enorme muligheter som ligger i havet. Elever over hele landet må få muligheten til å bli kjent med sjømatnæringen tidlig, sier fiskeriministeren.

Konkurransen skal binde sammen elever og næringsliv. Elevene får presentert et problem av sjømatnæringen, og så må de utvikle en forretningsidé for å løse utfordringen.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. mars 2016 | Skriv ut siden