I forbindelse med HKU-møtet 1.-2. mars, gjennomførte hovedutvalg for kultur og utdanning en todagers befaring på skolene som berøres av skolebruksplanen. Befaringen startet på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand, og neste stopp var Søgne videregående skole. Så gikk turen til Lister, med besøk på studiestedene Flekkefjord, Kvinesdal, Eilert Sundt i Farsund og Lyngdal. Politikerne ble vist rundt på den enkelte skolen/studiestedet, og fikk nyttig informasjon om de bygningsmessige forholdene. Det ble også holdt et informasjonsmøte der politikerne fikk innblikk i status, utfordringer og anslåtte kostnader for alle byggeprosjektene. Både fylkesrådmann og assisterende fylkesrådmann deltok på møtet.

Flere av HKU-medlemmene ga utrykk for at befaringen hadde vært veldig nyttig. Kai Steffen Østensen fra Arbeiderpartiet mente dette hadde vært en aha-opplevelse for mange. HKU-leder Anne Ma Timenes fra Kristelig Folkeparti sa i sitt avslutningsinnlegg at alle politikerne hadde gjort seg mange tanker i løpet av turen: "Den offentlige skolen har mange dyktige lærere, men skolene har mange utfordringer. Som politikere er det vår jobb å prioritere, og denne turen har gjort oss bedre rustet til det".

Tekst og bilder: Åse Holthe

 

HKU Paa Befaring

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. mars 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer