Tirsdag og onsdag denne uken har rundt 70 bibliotekansatte fra begge agderfylkene vært samlet på Caledonien Hotel i Kristiansand. Årets store bibliotekmøte i landsdelen har hatt formidling som overskrift. -Målsettingen med samlingen har vært å bidra til å gjøre alle til bedre formidlere uansett arena og budskap. Samlingen har også fungert som en viktig møteplass for deling av kompetanse og nettverksbygging, sier de to fylkesbiblioteksjefene Randi Nilsen fra Aust-Agder og Roger Dyrøy fra Vest-Agder.

På samlingen ble det tydeliggjort at det ikke kan benyttes samme teknikk til å formidle budskap til unge og eldre. Det må tas i bruk metoder som er tilpasset ulike budskap og ulike målgrupper.

Ungdom er en sentral målgruppe for bibliotekene. De ble viet særlig oppmerksomhet fra foredragsholderne som var hentet inn fra blant annet universiteter, høyskoler og videregående skoler. De belyste og delte kunnskaper og erfaringer fra forskjellige synsvinkler knyttet til både tradisjonell og digital formidling.

-Vi er svært godt fornøyde med både kvaliteten på foredragene og det brede og gode engasjementet fra deltakerne på samlingen. Vi har begge fått flere gode tilbakemeldinger, sier de to fylkesbiblioteksjefene.

Bibliotekmøte 2016 Forsamlingsmotiv

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. mars 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer