Vest-Agder-museet starter sesongen på Kristiansand museum på Kongsgård med et fellesarrangement for hele Vest-Agder-museet søndag 12. juni. Tema for dagen er «Kristiansand 375 år». Ta turen til Kongsgård øst for Kristiansand sentrum mellom klokken 12.00 til 16.00. Museet markerer at dets ni avdelinger nå har åpne dører for publikum resten av sommeren og feirer samtidig at Kristiansand by fyller 375 år i år.

Det blir liv og røre i Bygaden med lirekassespill, torv- og krambodsalg, Rosegården teaterhus, servering av historiske smaksprøver, historiske leker, kjøring med hest og kjerre, filetering og røyking av fisk, bæring av ved og vann og andre aktiviteter for hele familien.

Bli med på guidet rusletur i by og bakgård og snakk med Fylkeskonservatorens arkeologer om utgravningene under Torvet eller lær om hvordan man kan finne ut hvor gammelt et hus er ved hjelp av årringdatering.

Følg med her på nettsidene og på Facebook: https://www.facebook.com/vestagdermuseet/ for oppdatert program.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. mai 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer